Omgeving

Nationaal Park de Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel - Asten - Nederweert.
Het gebied is 1500 hectare groot. De Groote Peel is een van de weinig stukken die over zijn van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger.

Destijds was de Groote Peel een plek om te mijden, nu kun je er naar hartelust wandelen. Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers in het zweet huns aanschijns de turf, 'het goud van de Peel', uitgroeven.

kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen

In het mooie dorpje Arcen, liggen de Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

Attractiepark Toverland

Met ruim 30 attracties en shows is attractiepark Toverland in Sevenum een heerlijk dagje uit voor het hele gezin! Ideaal om te combineren met een verblijf op onze kindvriendelijke minicamping

attractiepark toverland

Pluk en theetuin ”In de 7e hemel” in Grashoek

Een heerlijke tuin om rond te dwalen of om uw eigen boeket bloemen te plukken, hier kunt u ook terecht voor een drankje, een stukje taart of om de lunchen. Voor kinderen een heerlijke speelheuvel.

Boswachterij de Kievit in Beringe

Een bijzonder stukje natuur verscholen in de buurt van Beringe Op dit relatief klein perceel worden excursies en rondleidingen verzorgd door een échte natuurliefhebber, jager en rasverteller die u op een smakelijke en grappige manier inwijdt in de boeiende wereld die "natuur" heet. Verder is er een zintuigprikkelend pad, rolstoelvriendelijk, voor mensen mét en zónder een beperking.

kievit
Kano varen de groote peel

Kanovaren over de Veenkanalen in Meijel

Wil u lekker sportief bezig zijn? Dan is een tocht met een kano een heerlijk tijdverdrijf. De tocht leidt u over het prachtige Kanaal van Deurne en de Oude Helenavaart door natuurgebied De Peel.

Vissen op (zalm)forel bij de Peelvisser in Meijel

De vier vijvers zijn een uitdaging voor iedereen die van vissen houdt, voor jong en oud, voor ervaren en onervaren vissers. U kunt vissen op forel en/of zalmforel.
Het huren en kopen van materialen, zoals hengels en aas is mogelijk. U heeft geen visvergunning nodig

vissen grashoek
museum klok en peel

Museum Klok en Peel  in Asten

Astronomisch Kunst uurwerk.
Ieder half uur komen ze voorbij. Het poortje opent zich en de Drie Koningen komen tevoorschijn. Dit onder de klanken van een automatisch gestuurde beiaard. Het uurwerk toont naast de tijd ook astronomische en astrologische aanduidingen.  Het bijzondere uurwerk werd tussen 1978 en 1982 gebouwd door Royal Eijbouts en Museum Klok & Peel.

Golfdomein Kapelkeshof in Grashoek

Golfdomein Kapelkeshof te Grashoek heeft een 21 holes golfbaan.
De 18 holes par 3 golfbaan is voor iedereen toegankelijk, waarbij de onervaren golfer vooraf een golfclinic krijgt. De 9 holes par 3/4 golfbaan is voor de geoefende golfer een mooie uitdaging met haar smalle fairways en natuurlijke biotoop. Kortom een uitdaging voor iedereen vanaf 10 jaar.

Naast golfarrangementen heeft Kapelkeshof ook een leuke wijn- en ontbijtarrangement.

Hart van Limburg

In Hart van Limburg zijn ontzettend veel mooie plekjes die absoluut het bezoeken waard zijn. Naast de veelzijdige combinatie van natuur, cultuur, shoppen en watersport is het buitenland altijd dichtbij in Limburg. In Hart van Limburg vind je ontzettend veel mooie en gevarieerde natuur. Er zijn 3 Nationale Parken met elk hun eigen karakteristieke flora en fauna waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Ook is het een waterrijk gebied. Beken en rivieren hebben het landschap gevormd en centraal in de regio liggen de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.
www.hartvanlimburg.nl

Kapelkeshof Grashoek